MINISTAR LONČAR: Ponašao se krajnje odgovorno, decu poslao na selo

MINISTAR LONČAR: Ponašao se krajnje odgovorno, decu poslao na selo

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr


Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je vanrednu konferenciju za medije povodom prvog slučaja oboljevanja od koronavirusa u Srbiji.

“Bilo je pitanje sata kada će se to desiti. Radi se o čoveku koji ima 43 godine, dobro se oseća i nema nikakve tegobe. U više navrata boravio je u Budimpešti, gde mu živi sestra. Ona je imala respiratorne tegobe”, rekao je Lončar, dodavši da će održati obećanje da se informacije javnosti daju “krajnje transparentno, i da će blagovrememo obaveštavati o svemu što se dešava”.

Ministar je potvrdio da je oboleli državljanin Srbij boravio sa sestrom, a onda je po povratku u Srbiju osetio tegobe.

Pročitajte još: Kinezi napravili robota da pregleda obolele

“Bio je odgovoran, samoizolovao se, poslao decu kod babe i dede na selo. Ostao je sa suprugom koja mu je donosila samo hranu. Urađene su analize, jutros je stigao rezultat, da je pozitivan, pre sat vremena. Uzete su analize svih osoba koje su bile u kontaktu sa njegovom porodicom, tokom dana će biti poznati rezultati. Njegova supruga i deca se dobro osećaju”, rekao je Lončar, ponovivši da “nema mesta panici.

“Nerealno je da pomislimo da postoji neka zemlja u kojoj nema koronavirusa, pitanje je samo da li je registrovan. To je globalni problem. Nastavićemo sa svim merama, molimo sve građane da ih se pridržavaju. Nema mesta strahu”, istakao je i zamolio posebno muškarce koji imaju preko 75 godina da smanje izlaženje, recimo u gradski prevoz, kako bi se zaštitili.

Kako saznajemo, prema nezvaničnim informacijama, prvi zaraženi u Srbiji nalazi se na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Subotici.

SOS telefon koje je Ministarstvo zdravlja namenilo građanima koji su boravili ili imali kontakt sa ljudima sa zaraženog područja je 0648945235

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar