Vesti
27.04.2020. 20:50
TV Prva

MINISTAR TURIZMA: Vaučeri od turističkih agencija ili vraćanje novca

femicid-ox4.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / OKSANA TOSKIC

U ekonomskom smislu, prva globalna žrtva koronavirusa je turizam. Zato sve zemlje pokušavaju da ublaže posledice, ali i da nađu rešenje za one koji su već uplatili letovanja. U našoj zemlji 240 hiljada ljudi uplatilo je aranžmane do kraja leta, a do kraja godine preko 500 hiljada.

"U narednih godinu i po dana, oni koji su uplatili aranžmane, mogu da ih iskoriste preko agencija preko kojih su ih i uplatili, dakle da dobiju vrednosne vaučere", rekao je ministar turizma Rasim Ljajić za Prvu TV i dodao da ukoliko u tom periodu ne žele da iskoriste uplaćeni aranžman, onda je agencija obavezna da posle 31. decembra 2021. vrati novac.

Pročitajte još: U Srbiji od Covid-19 obolelo još 233 ljudi

Ljajić je istakao da je bilo i ideja da se aranžmani koji su uplaćeni u inostranstvu iskoriste i ovde, međutim, taj novac agencije su već uplatile stranim partnerima, pa je za nove aranžmane u Srbiji takođe potreban "svež novac" koji agencije nemaju.

Što se tiče uplaćenih đačkih ekskurzija, rekao je da je procedura ista, odnosno da će važiti vrednosni vaučeri. S tim što je situacija u ovom slučaju lakša jer je 80 odsto ekskurzija organizovano na teritoriji naše zemlje.

Podsetimo, vaučere za putovanje po Srbiji mogu da iskoriste penzioneri, svi nezaposleni, kao i svi zaposleni koji imaju platu ispod 60 hiljada, sva registrovana poljoprivredna gazdinstva i uključuje se i nova grupa, a to su studenti

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
22°C
15.06.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve