Vesti
06.09.2023. 18:20
Beta

Izmena Krivičnog zakonika

Ministarka pravde: "Pooštrićemo kazne za nasilje u porodici"

Sud, sudija
Izvor: Shutterstock

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da je to ministarstvo pripremilo izmene i dopune Krivičnog zakonika, koje imaju za cilj pooštravanje kaznene politike u odnosu na krivično delo Nasilje u porodici i grupu krivičnih dela protiv polne slobode.

"Prihvatanjem inicijative predsednika Vučića državni organi, šalju jasnu poruku žrtvama nasilja u porodici, a pre svega svim ženama, da će država najoštrije reagovati s ciljem da se svi oblici nasilja odlučno suzbijaju i najoštrije kazne svi učinioci ovog krivičnog dela", poručila je Popović, na pravosudnom forum "Rodno zasnovano nasilje".

Ona očekuje da će pooštravanje kaznene politike značajno ohrabriti sve žene da ne trpe i bez straha prijavljuju nasilje, sa uverenjem da će ih država zaštiti.

"Neophodno je da se celo društvo angažuje kako bi Srbija bila bezbedno okruženje za sve građane, a posebno za žene i devojčice", zaključila je Popović.

Forum je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju organizovala uz podršku ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država i američkog Biroa za međunarodne poslove borbe protiv droga i sprovođenja prava.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
19°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve