Vesti
25.09.2020. 18:05
Tanjug

MINISTARSTVO ODBRANE: Poginula dva pilota prilikom pada MIG-a

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Dva pilota Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije poginuli su danas oko 9.10 časova prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika obavljajući svoje letačke zadatke, potvrdilo je Ministarstvo odbrane.

Posle obaveštavanja svih članova porodica poginulih pilota, Ministarstvo će, kako se navodi u saopštenju, obavestiti javnost o imenima pilota.

Mesto tragedije obišli su i razgovarali sa očevicima ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / RADE PRELIC / an

Nakon uviđaja koji su obavili i civilni i vojni organi, načelnik Generalštaba formirao je Komisiju za ispitivanje vanrednog događaja na čelu sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje brigadnim generalom Milanom Popovićem, a komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO formirao je stručnu komisiju za utvrđivanje uzroka udesa aviona MiG-21 koju vodi načelnik štaba Komande RViPVO brigadni general Aleksandar Bjelić, navodi se u saopštenju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / RADE PRELIC / an

Telegrame saučešća porodicama poginulih pilota uputili su vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

Avion MiG-21 pregledan je pre poletanja u skladu sa svim procedurama i nakon pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let, ističe se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve