Vesti
04.02.2024. 21:45
R.E.

Ministarstvo odbrane

Šta to "Kobre" rade u Dubaiju (FOTO)

kobre
Izvor: Ministarstvo odbrane

Pripadnici Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“ učestvuju na takmičenju specijalnih policijskih jedinica koje se od 3. do 7. februara održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Takmičenje se održava u organizaciji policije Dubaija i predstavlja jedinstvenu platformu za demonstraciju osposobljenosti pripadnika elitnih policijskih jedinica, razmenu ideja i unapređenje saradnje i međusobnog poštovanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ove godine su učešće uzela 73 tima specijalnih jedinica policije i vojne policije, a osim "Kobri“, svoje ekipe na takmičenju imaju i Žandarmerija i Specijalna antiteroristička jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ekipe se nadmeću u pet događaja dizajniranih tako da testiraju mentalnu oštrinu i fizičku izdržljivost takmičara do krajnjih granica.

Programom je obuhvaćeno rešavanje taktičkih policijskih zadataka, uz gađanje iz različitog naoružanja, spasavanje talaca i savlađivanje prepreka na specijalno izgrađenom poligonu, a za uspeh je neophodna vrhunska vatrena osposbljenost, brzo razmišljanje, odlična timska komunikacija i visoka otpornost na stres.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako su "Kobre" vratile osmeh na lice deci u bolnicama i sirotištima
1

Divan gest

27.12.2023. 19:35

Kako su "Kobre" vratile osmeh na lice deci u bolnicama i sirotištima

Pripadnici odreda vojne policije specijalne namene "Kobre" su i ove godine darovali novogodišnje paketiće deci koja će predstojeće praznike provesti u zdravstvenim i ustanovama socijalne zaštite, a ne u krugu porodice, saopštili su iz ministarstva odbrane.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve