Vesti
11.04.2024. 16:20
Beta

Ministarstvo prosvete

Ispred "Ribnikara" do 3. maja će biti postavljena komemorativna umetnička instalacija

Ribnikar
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Umetnička instalacija biće postavljena u Ulici kralja Milutina, kod Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, u kojoj je 3. maja 2023. godine 13-godišnji učenik ubio devet đaka i radnika obezbeđenja, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Kako je najavljeno na današnjoj sednici Radne grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva, radovi na postavljanju te instalacije biće započeti ove nedelje, a biti završeni do komemorativnog dana.

Članovi Radne grupe, kako se dodaje u saopštenju, danas su razgovarali o obeležavanju godišnjice tragedije i čuvanju sećanja na nevine žrtve, a precizirane su i potrebe "koje omogućavaju implementaciju programskih aktivnosti".

Sastanku Radne grupe prisustvovali su i članovi Multidisciplinarnog tima, stručnjaci iz različitih oblasti, koji su iznosili predloge iz resora i oblasti u kojima su angažovani.

Članovi Radne grupe su predstavnici ministarstva nadležnih za prosvetu, kulturu i javna ulaganja, Grada Beograda i Gradske opštine Vračar, vršilac dužnosti direktora Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar", dva predstavnika porodica ubijenih, kao i predstavnici organizacije "Victim Support Europe", Viktimološkog društva Srbije i Instituta za pedagoška istraživanja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve