Vesti
15.12.2023. 14:35
Beta

Preporuka ministartsva

Bez proslave Nove godine u školama, evo zašto...

učionica, škola
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo prosvete preporučilo je svim obrazovno-vaspitnim ustanovama da ne organizuju proslave povodom novogodišnjih praznika, imajući u vidu nevine žrtve dva masovna ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i u okolini Mladenovca.

"Kao što je naša sugestija bila da početak školske godine bude drugačiji, da prvi dani nove školske godine proteknu u razgovoru nastavnika i učenika, ne samo o predstojećim školskim obavezama, već i u razgovoru o emocijama i pravim vrednostima, tako smatram da uobičajene novogodišnje proslave u školama treba da ostavimo za neka druga vremena", navodi se u dopisu školama koji je potpisala ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Dodala je da je ova godina bila najtužnija i da, šta god učinili, roditeljima koju su izgubili decu to ne može da umanji bol. 

"Molim vas za razumevanje, za koje verujem da postoji. Sigurna sam da će biti prilika za radost i druženje", navela je ministarka u dopisu.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Na prostoru zločina u 'Ribnikaru' memorijal, poput spomenika đacima u Kragujevcu"
rIBNIKAR

Đukić Dejanović

27.08.2023. 09:25

"Na prostoru zločina u 'Ribnikaru' memorijal, poput spomenika đacima u Kragujevcu"

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je danas da će učenici u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, u kojoj je u maju ubijeno devetoro učenika i čuvar, imati časove u jednom delu zgrade, dok će na prostoru zločina biti memorijal, poput spomenika đacima u Kragujevcu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve