Vesti
04.09.2021. 09:34
Tanjug

Pišu Vijesti

Mir na Cetinju čuvaće oko 1.800 policajaca

policija
Izvor: Shutterstock

Najmanje 1.800 uniformisanih pripadnika policije i veliki broj pripadnika kriminalističke policije pokušaće da onemogući incidente zbog sutrašnjeg ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, prenose Vijesti.

Operativni štab Uprave policije napravio je plan obezbeđenja s najmanje tri moguća scenarija, kako bi na Cetinju i u Podgorici očuvali mir i zaštitili bezbednost učesnika verskog skupa i gostiju, ali i demonstranata, rečeno je nezvanično "Vijestima".

U tom štabu sve vreme biće i direktor policije Zoran Brđanin, a radnje policijskih službenika, kako je planirano, biće snimane posebnim uređajima za audio-vizuelno praćenje, kako bi dodatno bilo kontrolisano njihovo postupanje, ali i zaštita.

Policija
Izvor: Shutterstock

Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija podiglo je tenzije u Crnoj Gori, pošto su sve opozicione političke partije, predvođene DPS-om Mila Ðukanovića i Patriotskim komitskim savezom, zahtevale da taj čin bude izmešten iz Cetinjskog manastira.

U cilju smirivanja situacije, Mitropolija-crnogorsko primorska odustala je od planiranog svenarodnog sabora na Cetinju i povukla pozivnice upućene političarima da prisustvuju tom događaju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Joanikije: Dolazak patrijarha je blagoslov
Patrijarh, Porfirije, 1. 9. 2021.

Ustoličenje

03.09.2021. 17:05

Joanikije: Dolazak patrijarha je blagoslov

Izabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je da je dolazak patrijarha Porfirija u Crnu Goru ne manja radost za Mitropoliju crnogorsko-primorsku i sve verne događaj, koji prethodi njegovom ustoličenju.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve