Vesti
25.11.2019. 20:19
Večernje novosti

Ministar spoljnih poslova

Miroslav Lajčak najozbiljniji kandidat za mesto izaslanika EU za Zapadni Balkan?

miroslav-lajak.png

Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak najozbiljniji je kandidat za novu funkciju u EU, a to je specijalni izaslanik za

Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak najozbiljniji je kandidat za novu funkciju u EU, a to je specijalni izaslanik za Zapadni Balkan, pišu Večernje Novosti.

Pod naznakom Novosti saznaju, list piše da Lajčak, kao dobar poznavalac prilika i iskusni političar koji je već obavljao više važnih funkcija na ovim prostorima i koji govori naš jezik gotovo bez akcenta, praktično ispunjava sve postavljene uslove.

Dobro obavešteni izvori lista, pišu dalje Novosti, ističu da je Lajčak početkom ove nedelje u Briselu, daleko od očiju javnosti, obavio s tim u vezi važan sastanak sa budućim šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom, s kojim je razgovarao čak dva sata.

"SAD imaju dva predstavnika za Zapadni Balkan, a mi ni jednog. Zato nam i ide ovako", navodno je tom prilikom rekao rezignirani Lajčak Borelu, misleći na sporost procesa proširenja i sve veće udaljavanje regiona od EU.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve