“MISLIM DA SMO BILI JASNI” Skot: Činimo sve što možemo da se ukinu takse

“MISLIM DA SMO BILI JASNI” Skot: Činimo sve što možemo da se ukinu takse


Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot rekao je danas da SAD rade sve što je u njihovoj moći da utiču na sledeću kosovsku vladu da se vrati za pregovarački sto, a to pre svega znači – da ukinu takse.

Skot je u Pranjanima, posle obeležavanja 75. godišnjice operacije Halijard, na pitanje novinara da li će SAD uticati na kosovske Albance da ukinu takse ali i da omoguće da Srbi mogu da glasaju sa važećim dokumentima na predstojećim izborima, rekao da SAD rade sve što mogu.

“Mislim da smo bili jasni – i sa moje strane i sa strane predstavnika američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan – da ćemo učiniti sve što možemo da utičemo na sledeću vladu Kosova da se vrati za pregovarački sto, a to pre svega znači da ukinu takse koje nikako ne pomažu u traganju za pomirenjem između Srbije i Kosova”, rekao je on.

Povezane vesti – VUČIĆ SAD-U: Zašto ste žrtvovali najlojalnijeg saveznika?

Što se tiče izbora na KiM, Skot kaže:

“Mi posmatramo situaciju. Koliko sam razumeo ista pravila su bila važeća i na prethodnim lokalnim izborima na severu Kosova i svi ljudi su uspeli da glasaju. Nadam se da će svaki građanin Kosova upotrebiti svoje pravo da glasa, kako Srbi tako i Albanci”, rekao je on.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar