Vesti
06.11.2022. 13:15
R.E./Beta

Kosovo i Metohija

Miting u Kosovskoj Mitrovici: Čula se himna "Bože pravde", vijorile se srpske zastave

Kosovo
Izvor: EPA / Djordje Savic

U severneom delu Kosovske Mitrovice, kod spomenika Knezu Lazaru, oko podneva je počeo miting kao protest zbog postupaka Prištine, Hor je izveo himnu "Bože pravde", okupljeni nose brojne srpske zastave.

Okupljenima se prvo obratio prof. dr Nebojše Arsića koji je rekao da su su se ovde okupili sa željom da bi njihova deca imala život u miru kao i da kažu "ne kršenju osnovnih prava Srba".

"Ne pristajemo da budemo ljudi drugog reda. Univerzitet je uvek delio sudbinu našeg naroda", rekao je Arsić, pozivajući okupljene da ne nasedaju na eventualne provokacije i da postupaju "hladne glave".
 

Direktor Kliničko bolničkog centra Kosovska Mitrovica Zlatan Elek je rekao da Priština sprovodi teror nad Srbima, navodeći da Srbi sa Kosova i Metohije veruju svoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću.

On je naveo da Priština nastoji da protera Srbe sa tih prostora ali da im to neće uspeti, navodeći i da je zdravstvo uvek bilo stub opstanka srpskog naroda.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić poručio je okupljenima, na kraju mitinga u centru severne Kosovske Mitovice, da će srpski narod "svoju borbu nastaviti mirnim i demokratskim sredstvima".
 

"Mi nismo remetilački faktor i nikome ne pretimo. Samo želimo da ono što je potpisano bude primenjeno, da se formira Zajednica srpskih opština, da se ispune obaveze predvidjene Briselskim sporazumom, naravno da se povuku jednostrane odluke koje se tiču registarskih tablica", rekao je Rakić.
 

On je preneo "srdačne pozdrave predsednika Aleksandra Vučića, koji od nas traži da budemo mirni, strpljivi, ali je ponovio da će država Srbija biti uz srpski narod u svakom smislu i da neće dozvoliti proterivanje i ubijanje našeg naroda".

"Zahvaljujući predsedniku Vučiću i našoj državi Srbiji, Srbi su danas na Kosovu i Metohiji, a biće i sutra, prekostura i na mnogaja ljeta. Mi smo svoji na  svome i od toga nećemo odustati jer - odavde nema nazad. Živela Srbija ", rekao je Rakić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Imamo informaciju da će Kosovo u decembru podneti zahtev za članstvo u EU"
1

Ivica Dačić

06.11.2022. 10:56

"Imamo informaciju da će Kosovo u decembru podneti zahtev za članstvo u EU"

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da su vlasti Srbije "dobile od naših prijatelje iz EU" informaciju da će Kosovo u decembru podneti zahtev za prijem u članstvo u Evropskoj uniji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve