Vesti
11.12.2021. 15:05
Tanjug

Budite obavešteni

Mnogo novina na BG aerodromu: Taksi vaučeri, prilaz, parking...

aerodrom
Izvor: Shutterstock

Zbog dogradnje i rekonstrukcije pristupnih saobraćajnica i radova na zgradi terminala aerodroma u Beogradu, pristup putnika "Nikoli Tesli" je promenjen, ali su obezbeđene alternative, rekao je Tanjugu menadžer razvojnih projekata aerodroma Petar Novaković.

Prva faza ovih radova, samo je jedan od 10 projekata koji se uporedo izvode na transformaciji aerodroma, počela je 20. novembra kada je zauzet deo saobraćajnica, a Novaković ističe da je to podržano alternativnim kapacitetima.

On je naveo da se vozilima više ne može doći ispred vrata terminala, ali da je formirana nova saobraćajnica oko barjaka kod spomenika Nikoli Tesli, koja saobraćaj vraća ka autoputu.

"Nedaleko je na toj saobraćajnici nova zona za iskrcavanje na kojoj je dozvoljeno zadržavanje jedan minut", rekao je on.

Radovi na parkarilištima su zatvorili njihov veći deo, pa su alternativni kapaciteti garaža, te još jedan parking što je ukupno 714 mesta.

"Deo parkinga je ostao delimično otvoren, ali je apel da se koriste garaža i parking na dodatnoj lokaciji", rekao je on.

Kako ističe, u saradnji sa gradskim vlastima obezbeđeno je da nema otkazivanja i menjanja reda vožnje javnog prevoza ka aerodromu.

"Formirana su dva autobuska stajališta, umesto dosadašnjeg jednog. Jedno je samo za one koji sleću. Vraćena je i unapređena usluga taksi vaučera sa fiksnim cenama koji se mogu nabaviti na kiosku, pa je apel da se oni i koriste", rekao je on.

Dodao je da je za pešake implementiran i obeležen niz novih pešačkih staza, sa saobraćajnom signalizacijom, te su stubići koji razgraničavaju putničke tokove od ostatka saobraćaja.

Novaković kaže da nema izmena za saobraćaj od autoputa prema Ledinama i od Ledina ka terminalu.

Apeluje na sve koji dolaze na aerodrom da uračunaju neko dodatno vreme za samo snalaženje u zoni ispred terminala, te da imaju malo više strpljenja.

Sledeća promena faze biće u maju, a Novaković ističe da će tada prvi novi kapaciteti biti pušteni u rad, dok kompletnu transformaciju pristupnog platoa sa novom konfiguracijom očekuje u 2023. godini.

On ističe da je ovaj projekat samo jedan od desetak koji se izvode na kompletnoj transformaciji aerodroma Beograd.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U oktobru leteo u svemir, sada poginuo u malom avionu
Glen de Vries

Glen De Vris

13.11.2021. 13:27

U oktobru leteo u svemir, sada poginuo u malom avionu

Glen De Vris, poslovni čovek koji se prošlog meseca vinuo u svemir sa kompanijom "Blu Oridžin" Džefa Bezosa, poginuo je udesu malog aviona, objavili su američki mediji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve