“Montenegro erlajns” ostaje bez dozvole za sletanje na beogradski aerodrom

“Montenegro erlajns” ostaje bez dozvole za sletanje na beogradski aerodrom

EPA-EFE/MAURITZ ANTIN


Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajnsa biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodorom “Nikola Tesla”.

Potvrđeno je Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

Vlada u Podgorici u ponedeljak je saopštila da je odlučila da od 1. juna otvori granice sa nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i Republiku Srpsku.

Montenegro erlajns je juče najavio da se sprema za obnavljanje komercijalnih letova, a da će prvi letovi biti ka Beogradu.

Povezane vesti – Brnabić: Ne idite tamo gde smo nepoželjni

Dorektorat civilnog vazduhoplovstva je, međutim, odlučio da uskrati dozvole crnogorskom avioprevozniku, a u obrazloženju odluke, kako navodi list Blic, koji je prvi nezvanično i objavio vest o zabrani sletanja za Montenegro erlajns, navedeno je da je odlukom vlade u Podgorici narušen princip reciprociteta u kretanju putnika izmedu dve države.

To, kako se navodi, neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz clana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio – prevozniku za obavljanje medunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevoznika registrovanih u Srbiji.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar