Vesti
17.09.2019. 11:31
Tanjug

"MORAMO VIŠE DA RADIMO": Mihajlović: Nasilje posledica netolerancije i govora mržnje

zorana-mihajlovic-10.jpg

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da je nasilje u društvu posledica netolerancije i govora mržnje i da celo društvo mora više da radi kako bi se taj problem iskorenio.

"Bilo da govorimo o nasilju nad ženama, starima, siromašnima, vršnjačkom nasilju, moramo svi kao društvo mnogo više da radimo”, izjavila je Mihajlović, koja je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Shutterstrock Shutterstrock

Ona je za TV Prva istakla da Srbija donosi zakone koji su usklađeni sa EU, ali da to nije dovoljno, već da celo društvo mora više da se uključi.

Povezane vesti - KAKO SMO DOŠLI DOVDE? Agresija kao model života

"Ovo je pitanje o kojem moramo više da govorimo s decom od malena, zavisi od odnosa roditelja s decom, obdaništa i škole. Zavisi i od medija, da se o nasilju ne saopštava tabloidno, potrebna nam je kontinuirana priča, šta znači kada maltretirate nekoga samo zato što je drugog pola, nacionalnosti, godina ili ekonomskog statusa", rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade dodala je da su rani i maloletnički brakovi neka vrsta trafikinga i da ih pojedine zemlje tako i procesuiraju, te da Srbija ima dobre zakone, ali je važno da ih na pravi način tumačimo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
7°C
24.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve