Vesti
18.06.2021. 10:16
Tanjug

Od 25. juna

Možemo i u Nemačku, ali pod jednim uslovom

Nemačka
Izvor: Shutterstock

Nemačka vlada dozvoliće od 25. juna ulazak u zemlju putnicima izvan EU koji su primili obe doze vakcine, saopšteno je na sajtu nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova.

Oni će od tog datuma moći da uđu u zemlju i to najranije 14 dana nakon primljene druge doze.

Putnici mogu da uđu u Nemačku bilo kao turisti, ili da posete porodicu i prijatelje. Uslov za ulazak je, ipak, da su vakcinisani jednom od vakcina navedenih na spisku na sajtu Instituta Paul Erlih.

Trenutno se priznaju samo one vakcine koje je odobrila Evropska agencija za lekove (EMA). Druge vakcine koje nude sličan nivo zaštite biće dodate na spisak čim budu završene neophodne procene, navedeno je na sajtu ministarstva.

Nemačka je prošle sedmice sa "crvene liste" država rizičnih za putovanja zbog korona virusa skinula Srbiju, kao i druge zemlje Zapadnog Balkana.

Robert Koh institut (RKI), zbog opadajućeg broja novih slučajeva infekcije korona virusom, sa liste rizičnih zemalja skinuo je više zemalja, među kojima su Austrija, SAD, Kanada, Jermenija, Azerbejdžan, Kanada, Liban, Moldavija, Ukrajina, Kipar.

Pored Srbije, sa Zapadnog Balkana ne tretiraju se više kao rizične zemlje i regioni Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Severna Makedonija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nova pravila za ulazak u Grčku
Grčka

Ako planirate putovanje

18.06.2021. 09:57

Nova pravila za ulazak u Grčku

Komisija epidemiologa pri grčkom Ministarstvu zdravlja, odlučila je da uvede određene izmene prilikom ulaska u tu zemlju, saopštio je zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardalijas.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
05.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve