Vesti
08.12.2023. 17:26
Beta

MUP

Kako napreduje ISTRAGA O LAŽNIM DOJAVAMA o bombama u školama?

škola
Izvor: Shutterstock

Policija i tužilaštva Srbije, od početka novembra do petka, su preduzeli niz aktivnosti radi identifikacije osumnjičenih za pretnje obrazovnim ustanovama, najviše osnovnim i srednjim školama u Beogradu a nije "otkrivena nijedna eksplozivna ili slična naprava".

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, u postupanju sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal istražuju u Srbiji ali i u inostranstvu, u saradnji  s partnerima, ko šalje laže dojave, piše u zajedničkom saopštenju MUP i dva tužilaštva.

"Dosadašnjim radom posebno obučenih policijskih službenika tokom najhitnijeg postupanja, nije otkrivena nijedna eksplozivna ili slična naprava, ili oruđe ili oružje koje može predstavljati opasnost po život ili zdravlje bilo koga, a posebno učenika škola", piše u saopštenju.

Pripadnici MUP Srbije, specijalizovani u oblasti borbe protiv terorizma i visokotehnološkog kriminala su, sa specijalizovanim tužiocima iz ovih oblasti, paralelno sa radom na terenu, preduzeli niz policijskih i tužilačkih radnji u Srbiji ali i, kroz mehanizme medjunardone saradnje i u inostranstvu.

U saopštenju piše da su te aktivnosti preduzete "posebno putem mehanizama EU za brzu policijsku i krivičnopravnu saradnju Evropol i Eurodžast", koje su u toku.

"Saznanja i dokazi koji su tim prilikama razmenjeni, analizirani i utvrđeni su izuzetno tehnički složeni, ali su omogućili napredak u vođenju istrage koji nije moguće saopštiti javnosti u ovom momentu, zbog interesa uspešnog vođenja postupka i lišenja slobode osumnjičenih", piše u saopštenju.

Apelovali su na javnost "koja je uznemirena", da se pridržavaju uputstava državnih organa, te da imaju strpljenja u vezi konačnih rezultata preduzetih dokaznih radnji, kao i saopštavanja potpunih informacija

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve