Vesti
12.05.2023. 17:45
R. E.

Sve mora biti po propisu

Đaci će bezbedno ići na ekskurzije: MUP kontroliše autobuse i vozače

1
Izvor: Shutterstock

Pripadnici Uprave saobraćajne policije najavili su da će, imajući u vidu da je u toku period učestalijih đačkih ekskurzija i rekreativnih nastava, kontrolisati da li prevoznici poštuju odredbe Pravilnika o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece.

Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova kontrolisaće da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve neophodne uslove i neće dozvoliti polazak na ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi propisani uslovi, saopštio je MUP Srbije.

Podsetili su da je organizator prevoza dužan da najkasnije u roku od 48 časova pre otpočinjanja prevoza obavesti nadležni organ unutrašnjih poslova o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju angažovanih autobusa, broju angažovanih vozača i broju prijavljene dece i drugih lica koja učestvuju u izvođenju putovanja, kako bi saobraćajna policija mogla blagovremeno da izvrši kontrolu svih autobusa i vozača.

Pravilnikom o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece taksativno su navedeni uslovi koje moraju ispunjavati autobusi kojima se vrši prevoz ekskurzija, odnosno uslovi koje moraju ispunjavati vozači koji prevoze decu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve