Vesti
13.04.2022. 11:01
R.E.

Propisi su jasni

MUP: Kreću ekskurzije, kreće i kontrola prevoznika

autobus
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je saopštenje povodom početka sezone ekskurzija i prevoza dece i nastavnog osoblja u Srbiji.

U saopštenju MUP-a piše da će "u cilju zaštite bezbednosti dece i nastavnog osoblja u narednom periodu kontrolisati da li prevoznici poštuju odredbe Pravilnika o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece".

Iz MUP-a podsećamo da je organizator prevoza dužan da najkasnije u roku od 48 časova pre otpočinjanja prevoza obavesti nadležni organ unutrašnjih poslova o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju angažovanih autobusa, broju angažovanih vozača autobusa i broju prijavljene dece i drugih lica koja učestvuju u izvođenju putovanja, kako bi saobraćajna policija mogla blagovremeno da izvrši kontrolu svih autobusa i vozača.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će kontrolisati da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve uslove propisane Pravilnikom o načinu obavljanja  organizovanog prevoza dece i "neće dozvoliti otpočinjanje prevoza dece dok ne budu ispunjeni svi propisani uslovi", stoji u zvaničnom saopštenju. 

Takođe, biće intenziviran nadzor u sedištima prevoznika, kako bi se sprečile i sankcionisale nepravilnosti koje su utvrđene u prethodnom periodu.
 
U slučaju saznanja da škole kao organizatori đačkih ekskurzija nisu blagovremeno obavestile Ministarstvo unutrašnjih poslova o realizaciji ekskurzije, biće obavešteno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dobra vest: Novi autobusi za prevoz osoba sa invaliditetom
Autobusi

Na prirodni gas

31.03.2022. 20:30

Dobra vest: Novi autobusi za prevoz osoba sa invaliditetom

Grad Beograd je kupio 23 autobusa za školski prevoz i za prevoz osoba sa invaliditetom, rekao je u četvrtak zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve