Vesti
01.08.2023. 16:57
Beta

Važno je!

MUP uputilo apel vozačima traktora...

vozač traktora
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije apelovalo je na vozače traktora i drugih radnih mašina da se dosledno pridržavaju saobraćajnih propisa i time sačuvaju svoj život.

MUP je u saopštenju navelo da se najveći broj saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali vozači traktora događa kada su u toku poljoprivredni radovi, te apelovalo i na ostale učesnike u saobraćaju da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih mašina.

U saopštenju piše i da je u Srbiji, od početka godine u saobraćajnim nezgodama, poginul pet vozača traktora i jedan putnik u traktorskoj prikolici, a da je na šumskim putevima i njivama stradalo devet osoba.

MUP je pozvalo vozače traktora da poštuju mere bezbednosti, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, da sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz ne iznose blato kao i da se uključuju kada se uvere da je to bezbedno.

Apelovali su na njih i da redovno obavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, kao i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila i da koriste žuto rotaciono svetlo u uslovima smanjene vidljivosti i noću.

"Traktorom je zabranjeno vući više od dva priključna vozila, tako da u priključnom vozilu koje vuče traktor može biti najviše pet osoba, a u tovarnom prostoru motokultivatora tri", piše u saopštenju.
 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve