Vesti
21.04.2020. 22:07
Tanjug

MUSTAFA: DSK spremna da vodi vladu, dijalog jedan od ciljeva

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa saopštio je da je ta stranka spremna da prihvati mandat za formiranje nove vlade koja bi, pored borbe protiv pandemije, za cilj imala i okončanje dijaloga sa Beogradom.

Mustafa je o tome pismom obavestio Alijansu za budućnost Kosova, Ramuša Haradinaja, stranku koja bi u novoj vladi bila koalicioni partner.

U pismu dostavljenom prištinskom portalu Ekonomija onlajn, Mustava navodi da će da će "glavna bitka nove vlade", formirane između DSK-a, ABK, NISMA i manjinskih stranaka, biti borba protiv Kovid-19.

"Verujem da bi osnovni cilj vlade bio borba protiv pandemije, zaključivanje dijaloga sa Srbijom uz obostrano priznanje, oporavak ekonomije nakon pandemija, jačanje vladavine zakona kroz borbu protiv kriminala i korupcije, a pored ovih zadataka, moramo ojačati partnerstvo s Evropskom unijom i Sjedinjenim Američkim Državama", navodi se, između ostalog, u pismu.

Povezane vesti - Mustafinih pet minuta

Kosovski parlament je na inicijativu DSK izglasao nepoverenje vladi u Prištini na čelu sa Aljbin Kurtijem, posle samo 50 dana vlasti.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
12°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve