Vesti
19.02.2021. 14:57
Tanjug

Na Beogradskom sajmu sutra vakcinacija taksista

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na Beogradskom sajmu sutra će biti vakcinisana prva grupa beogradskih taksista, koji su se Skupštini grada prijavili za vakcinaciju, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je podsetio da je Grad pozvao beogradske taksiste, koji imaju licence za rad, da se prijave za dobrovoljnu vakcinaciju.

"Doneli smo odluku da se taksistima omogući prioritetno vakcinisanje jer su uslovi u kojima rade takvi da je nemoguće obezbediti propisanu epidemiološku distancu, i zbog toga što su svakodnevno u kontaktu sa velikim brojem klijenata, od kojih neki mogu da budu zaraženi. Zato smo odlučili da zatražimo da ovi ljudi budu prioritetno vakcinisani, te će sutra biti vakcinisano prvih 250 taksista", naveo je Vesić.

Precizirao je da su iz Gradske uprave Grada Beograda i komunalnih preduzeća do sada vakcinisane 5.932 osobe, dok će narednih dana isto učiniti još njih 650.

"U gradskim službama i komunalnim preduzećima za vakcinaciju se prijavilo skoro 14.000 ljudi", rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC /bs

Podsetio je da su vakcinisani zaposleni iz gradskih preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija", "Gradska čistoća", "Zelenilo Beograd", komunalni milicijaci, vozači GSP-a, gerontodomaćice, zaposleni u centrima za socijalni rad, vaspitačice, oni koji rade na šalterima i imaju najviše kontakta sa strankama, u inspekciji i drugi.

Osim toga, dodao je Vesić, Beograd je jedini grad na svetu koji je kao prioritetne grupe za vakcinisanje odredio zaposlene u ustanovama kulture, ali i taksiste.

"Trgovinskim lancima smo ponudili da se njihovi zaposleni, a pre svega kasirke, vakcinišu prioritetno, a na isti način radimo sa hotelima i ugostiteljskim objektima. Zahvaljujući naporima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, vakcina ima dovoljno za sve", naveo je Vesić, dodaje se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
5°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve