Vesti
11.08.2021. 11:24
Tanjug

Požari se smiruju

Na Eviji još 230 Srba, evakuacija se nastavlja

Požari grčka
Izvor: AP / Petros Karadjias

Konzul Srbije u Atini Milan Vukosavljević izjavio je da su još uvek aktivni požari na Peloponezu i Eviji, gde je ostalo još 230 srpskih turista, ali da se polako stavljaju pod kontrolu.

On je agenciji Tanjug rekao da je evakuacija srpskih turista završena.

"Bila je evakuacija iz mesta Pefki, odakle su neki otišli dalje. Bilo je između 800 i 1.000 turista, sada ih ima 230, od kojih će polovina verovatno već sutra da ode. Juče je iz raznih agencija otišao jedan autobus, a neke agencije su svoje turiste prebacili na Olimpsku regiju", rekao je Vukosavljević.

Prema njegovim rečima, većina agencija u četvrtak završava smenu, ali mnogi turisti hoće da sačekaju kraj aranžmana jer ima mnogo manje dima i pepela.

Dodao je i da su se u ostalim delovima Grčke požari smirili.

Kada se radi o srpskim vatrogascima koji učestvuju u gašenju požara na Eviji, Vukosavljević je istakao da je ambasada Srbije u Atini dobila dosta pozitivnih komentara od grčkih građana o njihovom radu.

"Imamo dosta pozitivnih komentara na Tviteru i društvenim mrežama kako naša ekipa radi. Mnogi ih hvale i zahvaljuju na pomoći", rekao je Vukosavljević.

Požari na ostrvu Eviji, drugom po veličini u Grčkoj, izbili su pre devet dana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Grčka ostrva na kojima korona "divlja"
Grčka

Ako planirate putovanje

30.07.2021. 05:00

Grčka ostrva na kojima korona "divlja"

Grčka ostrva u južnom Egejskom moru označena su na kovid mapi Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) tamno crvenom bojom, usled porasta broja infekcija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
10.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve