Vesti
08.12.2023. 14:30
Beta

Izbori 17. decembra

Na kojoj listi je najveći broj mladih kandidata za poslanike

1
Izvor: Shutterstock

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) istražila je koja izborna lista je imenovala najveći broj mladih kandidata za poslanike na izborima koji će se održati 17. decembra u Srbiji.

KOMS je saopštila je da za decembarske izbore najveći broj mladih kandidata za narodne poslanike imaju Izborna lista "Čedomir Jovanović - Moramo drugačije" - 39 i koalicija "Nacionalno okupljanje" (Dveri i Zavetnici), njih 38.

Ta organizacija, koja vrši monitoring izborne kampanje je dodala u saopštenju da Savez vojvođanskih Mađara (SVM) ima  37 mladih kandidata za narodne poslanike a Narodna stranka njih 32.

"Jedina lista koja nema mlade kandidate je "Politička borba se nastavlja - Šaip Kamberi", piše u saopštenju.

Najveći broj mladih kandidata u prvoj polovini izborne liste, kako su saopštili, ima SVM, 22 kandidata, lista "Čedomir Jovanović - Moramo drugačije" ima njih 21, a Narodna stranka 19 kandidata u prvoj polovini izborne liste.

KOMS je precizirao da je objavio četvrti monitoring izveštaj izborne kampanje za period od 27. novembra do 3. decembra, te da se mladima u ovom periodu obraćalo 6 od 11 lista, sa ukupno 17 poruka za mlade, što je pad u odnosu na prethodnu nedelju.

U saopštenju piše da se mladima nisu obraćale liste Socijalističke partije Srbije, Srpske radikalne stranke, koalicije "NADA", "Mi – Glas naroda" i "Mora drugačije".

"Najviše poruka usmerenih na mlade ponovo je imala koalicija oko Srpske napredne stranke – sedam obraćanja, a nju su pratile koalicije 'Nacionalno okupljanje' i 'Srbija protiv nasilja' sa po četiri obraćanja", piše u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo gde će glasati oni koji su na odsluženju vojnog roka
Vojska

RIK odredio mesta

01.12.2023. 11:25

Evo gde će glasati oni koji su na odsluženju vojnog roka

Republička izborna komisija odredila je biračka mesta na kojima će glasati lica koja na dan glasanja na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine budu na odsluženju vojnog roka, na vojnoj vežbi ili na školovanju u jedinicama ili ustanovama Vojske Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve