Vesti
23.09.2019. 17:54
Tanjug

NA VEČERI KOD MOGERINI Dačić: Srbija je za dijalog sa Prištinom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prisustvovao je tradicionalnoj neformalnoj večeri koju je za lidere sa Zapadnog Balkana, na marginama 74. zasedanja Generalne skupštine UN, organizovala visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

On je naglasio da se Srbija zalaže za dijalog sa Prištinom i pronalaženje kompromisnog rešenja i izrazio očekivanje da će naredni visoki predstavnik EU nastaviti odlučnije da doprinosi tom procesu u cilju postizanja rešenja prihvatljivih za sve strane, uz istovremeno insistiranje na ispunjavanju preuzetih obaveza.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Striktno poštovanje zaključenih i dogovorenih okvira regionalne saradnje od strane svih učesnica u regionu, bez izuzetka, je preduslov uspešne realizacije i unapređenja regionalne saradnje, naznačio je ministar Dačić. Takođe je istakao da punopravno članstvo u EU predstavlja ključni spoljnopolitički prioritet Srbije.

Naglasio je da je mesto Srbije i čitavog regiona upravo u EU. Šef srpske diplomatije istakao je da se Srbija zalaže za mir i stabilnost u regionu i da je regionalna stabilnost jedan od spoljnopolitičkih prioriteta kojima je Srbija posvećena.

Dačić je zahvalio Federiki Mogerini na dosadašnjem radu i poželeo uspeh i sreću u budućem angažmanu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve