NA VEČERI KOD MOGERINI Dačić: Srbija je za dijalog sa Prištinom

NA VEČERI KOD MOGERINI Dačić: Srbija je za dijalog sa Prištinom

Shutterstock


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prisustvovao je tradicionalnoj neformalnoj večeri koju je za lidere sa Zapadnog Balkana, na marginama 74. zasedanja Generalne skupštine UN, organizovala visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

On je naglasio da se Srbija zalaže za dijalog sa Prištinom i pronalaženje kompromisnog rešenja i izrazio očekivanje da će naredni visoki predstavnik EU nastaviti odlučnije da doprinosi tom procesu u cilju postizanja rešenja prihvatljivih za sve strane, uz istovremeno insistiranje na ispunjavanju preuzetih obaveza.

IVICA DACIC

Striktno poštovanje zaključenih i dogovorenih okvira regionalne saradnje od strane svih učesnica u regionu, bez izuzetka, je preduslov uspešne realizacije i unapređenja regionalne saradnje, naznačio je ministar Dačić. Takođe je istakao da punopravno članstvo u EU predstavlja ključni spoljnopolitički prioritet Srbije.

Naglasio je da je mesto Srbije i čitavog regiona upravo u EU. Šef srpske diplomatije istakao je da se Srbija zalaže za mir i stabilnost u regionu i da je regionalna stabilnost jedan od spoljnopolitičkih prioriteta kojima je Srbija posvećena.

Dačić je zahvalio Federiki Mogerini na dosadašnjem radu i poželeo uspeh i sreću u budućem angažmanu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar