Vesti
17.06.2023. 12:43
Beta

Kod Čačka

Nabujala Zapadna Morava srušila most!

1
Izvor: Shutterstock

Most koji je spajao čačanska sela Mrčajevce i Slatinu srušila je nabujala Zapadna Morava, rečeno je agenicji Beta u gradskom Štabu za civilnu zaštitu.

U trenutku rušenja na mostu nije bilo ljudi.

Most koji spaja Mrčajevce i Slatinu bio je već oštećen od ranijih poplava zbog čega je bio zatvoren za saobraćaj, ali su ga meštani koristili kako bi skratili put do Čačka ili Adrana.

Ekipe Srbijagasa rade na presecanju gasnih instalacija koje su išle preko tog mosta.

Po podacima Štaba za civilnu zaštitu pojedine kuće su i dalje odsečene zbog urušenih mostova u čačanskim selima Premeća i Petnica, koji su se juče srušili usled poplave.

Na gradskom području nije bilo izlivanja reka i poplava, već su se stvarala zagušenja.

Pripadnici Civilne zaštite su tokom noći radili na ispumpavanju vode iz kanala za navodnjavanje kako ne bi poplavio čačansko naselje Kej.

Javno preduzeće "Gradac" u Čačku saopštilo je da je veliki broj opštinskih i nekategorisanih puteva na teritoriji grada pretrpeo ogromne štete usled obilnih padavina i bujica.

Nadležne ekipe obeležavaju kritična mesta na oštećenim putevima, ali se situacija menja iz časa u čas i pojavljuju se nova oštećenja ili se proširuju postojeća.

Na nekoliko lokacija u okolini Čačka su se pojavila i klizišta, a može se očekivati da se otvore i nova.

Prema poslednjim podacima iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" na magistralnom putu Čačak-Užice, posle tunela u Ovčar Banji, došlo je do odrona i saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

VAŽNO UPUTSTVO: Kako se ponašati tokom poplava
1

MUP Srbije

16.06.2023. 18:45

VAŽNO UPUTSTVO: Kako se ponašati tokom poplava

S obzirom da je u Srbiji zbog obilnih padavina proglašena vanredna situacija u mnogim opštinama, MUP Srbije izdao je uputstvo kako građani treba da se ponašaju tokom poplava, ali i nakon povlačenja vode.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve