NAČELNIK GENERALŠTABA KFOR jedina legitimna oružana formacija na KiM

NAČELNIK GENERALŠTABA KFOR jedina legitimna oružana formacija na KiM

Načelnik Generalštaba sa komandantom Komande združenih snaga NATO u Napunju (mod.gov.rs)


Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se danas sa komandantom Komande združenih snaga NATO iz Napulja, admiralom Džemsom Fogom.

Na radnom sastanku u sedištu te komande, bilo je reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na prostoru Kosova i Metohije, aktivnostima Vojske Srbije u okviru Partnerstva za mir i saradnji sa Komandom združenih snaga iz Napulja, u čijoj odgovornosti su i međunarodne snage na Kosovu i Metohiji.

General Mojsilović je istakao da KFOR predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji, koja treba da bude garant mira i bezbednosti za srpsko stanovništvo na prostoru pokrajne, ali i zaštite našeg nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa.

Tokom boravka u Napulju, načelnik Generalaštaba je posetio Informaciono čvorište NATO za strategijski pravac jug, a domaćini su mu prezentovali i najvažnije informacije o aktuelnim operacijama u odgovornosti Komande združenih snaga iz Napulja u regionu Balkana, Iraku i na južnom krilu NATO.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar