Vesti
06.09.2019. 12:14
Tanjug

"NAŠA POZICIJA NIJE LAKA" Vučić se sastao sa američkim senatorima

tan2019-8-27_12333859_0_small.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa američkim senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem, a glavna tema njihovih razgovora biće proces pregovora Beograda i Prištine, odakle su američki zvaničnici i stigli u Beograd.

Sastanku u zgradi Predsedništva prisustvuju i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot. Uoči posete senatora, demokrate Krisa Marfija i republikanca Rona Džonsona, predsednik Srbije je rekao da ne misli da se mnogo menja u američkom stavu kada je Kosovo u pitanju, niti Srbija može na to da utiče.

"Amerika je velika sila, to su taktički odnosi da se govori da pritisak mora da bude i na jednoj i na drugoj strani", dodao je Vučić i podsetio da SAD podržavaju nezavisnost Kosova i istakao da je ne Srbiji da izvuče najviše što može, a izgubi najmanje što mora.

"Naša pozicija nije laka i neće biti nimalo laka", ocenio je predsednik.

Pre dolaska u Beograd, Marfi i Džonson posetili su Prištinu, gde su se, prema pisanju tamošnjih medija, založili da se odblokira dijalog Beograda i Prištine, i ocenili da je dijalog ključan za budućnost celog Zapadnog Balkana. Iz Prištine su poručili da dogovor s Beogradom podrazumeva rešavanje "teških pitanja", i da je potrebno žrtvovanje i naporan rad.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
26.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve