Vesti
02.06.2021. 13:52
Tanjug

Vučić najavljuje

"Naša reakcija na nepoštovanje sporazuma biće snažna"

Aleksandar Vučić predsednik Srbije
Izvor: FOTO TANJUG / RADE PRELIC

Naša reakcija biće snažna i oštra po pitanju nepoštovanja sporazuma koji su potpisani pod međunarodnim i okriljem EU, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na izjavu najviših predstavnika Prištine, poput Aljbina Kurtija koji se, kako je rekao u lice rugaju govoreći da neće da formiraju ZSO, koju su potpisali.

Vučić je rekao da je predstavnike RS upoznao sa situacijom na KiM i činjenicom da je izgleda dozvoljeno bilo šta reći portiv Srbije i srpskog naroda a da to ne naizlazi na bilo kakvu rekaciju.

On je kazao da ga danas posle podne očekuju razgovori sa Metjuom Palmerom, pomoćnikom državnog sekretara SAD, kao i sa Palmerom i Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog.

"Tim povodom mogu da kažem da će naša reakcija biti veoma snažna i oštra po pitanju nepoštovanja sporazuma koji su potpisani pod međunarodnim i EU okriljem", objasnio je on.

Kazao je da, kada nekoga saterate u zid, bez obzira da se dođe do kompromisnog rešenja, morate da pokažete oštrinu i snagu i kažete da to "ne ide".

Da Kurti ucenjuje kako se sa njim razgovara i kako ga tretiramo, unapred mogu da mu kažem da ću ga tretirati kao i svakog predstavnika privremenih institucija. Može da pokuša da uradi nešto, ali ne bi mu to savetovao“, zaključio je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve