Vesti
23.11.2022. 11:38
R. E.

Nastavničko veće

Nasilje u Trsteniku: Predloženo izbacivanje učenika iz škole

škola, nastavnica
Izvor: Shutterstock

Slučaj nasilja nad profesorkom u Tehničkoj školi Trsenik još nema zvanični epilog. Sednica nastavničkog veća zakazana je za sredu, kada se očekuje izricanje mere trojici učenika koji su profesorki izvukli stolicu, snimili telefonom i objavili na društvenim mrežama.

Nastavničko veće dalo je predlog da se učenici isključe iz trsteničke srednje škole, a postupak pokreće, vodi i donosi konačnu odluku direktor škole, potrđeno je RTS-u u školskoj upravi Кruševac.

Resorni ministar Branko Ružić izjavio je da je roditelj jednog od učenika dostavio medicinsku dokumentaciju od nadležne zdravstvene ustanove da je dete u trenutku izvršenja tog dela bilo neuračunjivo.

RTS-u je i u Školskoj upravi Кruševac to nezvanično potvrđeno, u kojoj kažu da to produžava čitavu proceduru.

Školi je naloženo da se proveri medicinska dokumentacija u kojoj, kako nezvanično navode stoji da je učenik od 27. januara do izvršenja dela u četiri navrata odlazio kod psihijatra, a pritom niko nije dostavio dopis i obaveštenje školi, što je obaveza roditelja.

Ministarstvo, kolektiv, sindikati prosvete i javnos, koji su najoštrije osudili ovaj vid nasilja očekuju najstrožu vaspitno-disiplinsku meru za trojicu učenika koja podrazumeva isključenje iz škole, piše RTS.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Reagujte pre zločina, ne posle!
Nasilje nad ženama

Nasilje nad ženama

12.04.2022. 06:10

Reagujte pre zločina, ne posle!

Niška policija uhapsila je D. R. (36) iz okoline Doljevca neposredno nakon što je u utorak 5. aprila u Malošištu, posle verbalne rasprave oštrim predmetom naneo više ubodnih rana svojoj nevenčanoj supruzi R. A (37). Žena je prevezena u Klinički centar Niš, a uhapšeni u pritvor koji mu je određen na osnovu krivične prijave zbog počinjenog nasilja u porodici.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve