Vesti
09.09.2019. 11:47
Tanjug

NASTAVAK DIJALOGA NA FPN: O biračkim spiskovima i izbornoj administraciji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu danas se održava peti razgovor vlasti i opozicije, koji je ovog puta posvećen problemima biračkog spiska i izborne administracije.

Na sastanak su stigli predstavnici vladajuće većine, Vladimir Orlić i Vladimir Ðukanović iz SNS, Ðorđe Milićević iz SPS, kao i Branimir Jovanović iz SDPS.

Takođe, na razgovor su došli i Petar Miletić i Pavle Grbović iz PSG, Rade Veljanovski iz Građanskog demokratskog foruma, Ðorđo Žujović iz LDP-a, Aleksandar Marton iz LSV-, predstavnici Stranke moderne Srbije i SDA Sandžaka.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

Ni ovog puta sastanku ne prisustvuju predstavnici Saveza za Srbiju, u skladu sa ranijom odlukom o bojkotu izbora.

Ni danas nema predstavnika Demokratske stranke Srbije (DS S), koja, inače, neće bojkotovati izbore, ali nije prisustvovala prethodnom sastanku, 5. septembra.

Povezane vesti -Vučić: Dijalog o izborima je samo farsa za one koji beže od izbora

Na skupu su i izvršni direktor Fonda za otvoreno društvo Milan Antonijević, medijator dijaloga, kao i predstavnici Crte, Transparentnosti Nemanja Nenadić, Cesida Bojan Klačar.

Do sada su, pored uvodnog sastanka, organizovana tri tematska panela - o finansiranju izbornih kampanja i medijima u izbornom procesu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

U pozivu koji su dobile političke stranke za današnji sastanak, navodi se da će biti posvećen oblasti za koju je "moguće naći zadovoljavajuća trajna ili prelazna rešenja u periodu do održavanja narednih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora".

Organizatori su istakli da je pouzdan birački spisak i integritet administracije od ključne važnosti za obezbeđivanje prava građana na fer i slobodne izbore.

Fakultet političkih nauka u Beogradu i Fondacija za otvoreno društvo organizuju seriju okruglih stolova povodom parlamentarnih i lokalnih izbora koji bi trebalo da se održe na proleće 2020. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve