Vesti
15.04.2020. 22:11
Tanjug

"NAZIRE SE KRAJ" Brnabićeva: Polako se vidi svetlo na kraju tunela

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednica Vlade Srbije izjavila je da se povodom epidemije koronavirusa u Srbiji "polako vidi svetlo na kraju tunela" i da se "nazire kraj ove epidemije".

Brnabić je izjavila da je to "ogroman uspeh za našu zemlju i sve nas", i dodala da se zbog toga "ekstremno emotivno ponosi sa svojom zemljom, našim sistemom, zdravstvenim radnicima, predsednikom, Vladom i našim građanima".

"Čini mi se da smo nadomak da izguramo ovo. Danas je 41 dan, sutra završavamo šestu nedelju, u petak počinje sedma nedelja, očekujemo da polako privodimo kraju epidemiju, uspeli smo da održimo stvari pod kontrolom", kazala je Brnabić i dodala da je važno da svi ostanu disciplinovani i da nastave da se pridržavaju svih propisanih mera.

Pročitajte još: 408 novih slučajeva koronavirusa

Brnabić je rekla da su trenutno "sve snage fokusirane da se suzbije epidemija u Nišu, Aleksincu, Požarevcu i Ćupriji", kao i da je važno da se i ostatak Srbije pridržava restriktivnih mera i discipline.

"Videli smo zemlje gde su bila dva udara jer su se prerano opustili", kazala je Brnabić.

Na pitanje novinara kako to da broj obolelih od koronavirusa ipak iz dana u dan raste Brnabić je odgovorila da je to posledica povećanog broja testiranja, koje prelazi 2.500 testova dnevno, zbog koga mogu da se testiraju i oni sa blažim simptomima.

"Procenat pozitivnih u odnosu na testirane ili stagnira ili blago pada", kazala je Brnabić i dodala da je procenat pozitivnih na korona virus u odnosu na broj testiranih na dnevnom nivou najviše iznosio 30 odsto, dok je danas taj broj iznosio 14 odsto od ukupno testiranih u protekla 24 sata.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve