“NE BI SMELI DA GREŠE” Haradinaj: Ukidanje taksi bio bi tragičan čin

“NE BI SMELI DA GREŠE” Haradinaj: Ukidanje taksi bio bi tragičan čin

foto Nemanja Jovanovic


Vršilac dužnosti premijera Kosova, Ramuš Haradinaj, izjavio je da nova kosovska vlada ne bi trebalo da ukida taksu od sto odsto na uvoz robe iz Srbije.

“Nadam se da buduća vlada neće ukinuti taksu, jer će to navesti Kosovo da robu Srbije vrati, i to je uslov predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji blokira i preti Kosovu”, rekao je Haradinaj, prenosi Kosovo online.

On je gostujući na KTV kazao da bi bilo iznenađenje ako bi nova kosovska vlada ukinula takse.

“Sada im je lakše odbiti ukidanje takse, jer međunarodna zajednica ne traži od mene da je ukidam. Reciprocitet je dobar način razrade, ali ne bi trebalo da rezultira oslobađanjem od takse”, smatra Haradinaj.

foto: Nemanja Jovanovic

foto: Nemanja Jovanovic

Odlazeći premijer Kosova navodi da taksu na srpsku robu ne treba ukidati jer se, kako navodi, Srbija nije promenila.

“I Kurti i Osmani ne bi smeli da greše. Ako to urade, mislim da je to tragičan čin…Taksa ostaje na marginama budućeg razvoja. Taksa može ostati unutar reciprociteta”, ocenio je Haradinaj.

Povezane vesti – HARADINAJ: Takse najhrabrija odluka od proglašenja nezavisnosti Kosova

Sutra se navršava tačno godinu dana od kako je Vlada Kosova uvela takse od sto odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ta odluka Vlade Kosova ocenjena je kao jasno kršenje sporazuma CEFTA i duha Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i Kosova.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar