Vesti
18.05.2023. 21:21
Beta

Ana Brnabić

"Ne razmatraju se smene Gašića i Vulina"

ana brnabic, 18. 5. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je na raspravi o bezbednosnoj situaciji u zemlji povodom dva masovna ubistva koja su se dogodila početkom maja, da "nije sistem zakazao", ali da će "razoružati Srbiju".

 

Brnabić je odgovarajući na pitanja poslanika u skupštini Srbije rekla da će biti "oduzeto 90 posto oružja" od građana, ne precizirajući da li se taj procenat odnosi i na one koji imaju oružje u legalnom vlasništvu, ili na nelegalno oružje koje može da se preda policiji bez posledica do 8. juna.

Povodom zahteva opozicije koja organizuje proteste "Srbija protiv nasilja" za smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, Brnabić je rekla da on "radi svoj posao dobro", a povodom zahteva za smenu direktora BIA Aleksandra Vulina, da "ne zna kakve veze on ima sa tragedijama koje su se desile".

Bratislav Gašić, 18. 5. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

U vezi sa zahtevom za smenu članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), kao i za oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi, Brnabić je rekla da "izvršna vlast niti bira REM, niti deli nacionalne frekvencije".

"To nije predlog za vlast. Kada izbrišete to, vi nam svih ovih dana niste dali nijedan jedini konkretan predlog kako da smanjimo nasilje u Srbiji. Svi predlozi, svi do jednog bili su politički", rekla je Brnabić čijim je izlaganjem završeno današnje zasedanje skupštine.

Ona je ponovo optužila pripadnike opozcije da su "fotošopirali" slike sa prethodnih protesta "Srbija protiv nasilja".

Predsednik skupštine Srbije Vladimir Orlić zakazao je nastavak posebne sednice parlamenta za petak, 19. maj u 10.00 sati.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
38°C
16.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve