Vesti
06.02.2020. 16:03
Tanjug

"NE UKIDAJTE POREZ ALJBINE": Haradinaj moli Kurtija da zadrži takse Srbiji i BiH

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bivši premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, od svog naslednika, Aljbina Kurtija, traži da ne ukine sto odsto uvećane takse na proizvode iz centralne Srbije i BiH dok, kako kaže, Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost.

U pismu objavljenom na Facebook-u, u kojem Haradinaj Kurtija oslovljava sa "dragi Aljbine", najpre izražava divljenje prema žrtvi koju je aktuelni premijer podneo zajedno sa narodom Kosova, zatim konstatuje da se možda i ne slažu o mnogim dnevno-političkim pitanjima, da bi ga potom, kako navodi, lično molio da ne ukida takse Srbiji.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

"Aljbine, ne dozvolite da Srbija osvoji tržište od preko 400 miliona evra , državi koja te je tukla i mučila, državi koja je u Rusiji kupovala oružje novcem Kosova. Nemojte kamuflirati ovu suverenu odluku nejasnim izrazima kao što je ''reciprocitet''", napisao je Haradinaj i dodao:

"Ne ukidajte porez Aljbine. Ne odustajte zbog nekih privremenih poena koje možete dobiti od međunarodne zajednice. Prijatelj koji je pravi prijatelj voli vas uz pomoć i pohvale, ali i kritike. Ako nismo sposobni za sebe, ni naš prijatelj nas neće voleti".

Pozvao je Kurtija da preispita odluku i poručio mu da, kako je naveo, protiv Srbije treba da budu zajedno, bez obzira na dosadašnja i buduća međusobna neslaganja, a sve do "uzajamnog priznavanja".

Povodom Haradinajevog pisma reagovao je poslanik Pokreta Samoopredeljenja Dimalj Baša, koji je naveo da je bivši premijer od Kurtija tražio da ne ukida takse Beogradu, da ga je podsetio na pitanje liberalizacije viza, državnim rezervama i ilegalnim imenovanjima u PTK, Carini i tajnoj službi, kao i na milione date Bećtel-Enkas-u.

Povezane vesti - Kurti: Takse će biti ukinute u zamenu za reciprocitet

U ironičnom tonu, Baša je takođe na svom fejsbuk profilu konstatovao:

"Ne znam da li ga je pitao za 83 zamenika ministara u njegovoj vladi, ali postoji mogućnost da lobira i za njih".

Hradinajeva vlada je imala 83 zamenika ministara, dok nova Kurtijeva ima 33.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
38°C
16.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve