Vesti
04.02.2020. 14:05
Tanjug

NE VLADA JAGMA ZA KARTOM: Koje srpske političare je Tramp pozvao na doručak

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Tradicionalnom Molitvenom doručku čiji je domaćin američki predsednik Donald Tramp u četvrtak će u Vašingtonu prisustvovati 3.000 gostiju iz više od 100 zemalja.

Među njima biće i potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković koji je rekao za "Politiku" da će se do tada sresti s više kongresmena i senatora među kojima su Stiv Stajvers i Emanuel Kliver, kopredsedavajući srpskog kokusa.

Pročitajte još: Tramp pobedio u Ajovi

"Videću se takođe sa članovima kabineta Donalda Trampa, sa sekretarom za stanovanje i urbani razvoj Benom Karsonom, a na samom događaju 6. februara očekujem priliku da se vidim s državnim serketarom Majkom Pompeom, kao i sa Ivankom Tramp", rekao je Marinković.

Kako je prenela RTV Novi Pazar, u Vašington je i ove godine pozvan direktor opšte bolnice Novi Pazar Meho Mahmutović, a prema medijskim napisima, prestižnom događaju kao i više puta dosad prisustvovaće i lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković i njegova uspruga Danica.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Utisak je ipak, piše "Politika", da u Srbiji više ne vlada jagma da se obezbedi pozivnica za ovaj skup kao u prvoj dekadi ovog veka.

Šef diplomatije i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić dobio je poziv i ovog puta, ali kao i prošle godine neće ići zbog obaveza. Na put neće ni još jedan redovan učesnik, ministar u vladi i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović, piše list.

U svojstvu lidera Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković dobija poziv drugu godinu zaredom, ali ni on, kako se navodi, zbog obaveza ne može da ide.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve