Vesti
30.04.2020. 15:00
Tamara Marković Subota

NEIZVESNOST I VIRUS: Šta kažu naši građani u inostranstvu

social-network-post-1920x10803-2.jpg

Pandemija koronavirusa iz Kine se proširila u 210 država i svaka se borila i bori na svoj način, i uz svoje specifične mere, koje najviše zavise od kapaciteta zdravstvenih službi. Amerika, čiji je bolnički sistem u privatnom vlasništvu, na ovom ispitu je pala, Nemačka je izdržala napad, i čak prihvatila pacijente iz drugih država. Oboleli Šveđani su nezadovoljni negom, ali samo zato što su navikli na najviše standarde. U Danskoj je zdravstvena nega besplatna za sve građane, a dalje mere zavise kao i svuda - od putanje broja novozaraženih.

Amerika: Krijemo se od virusa

Srbin Dejan Milanović iz Beograda prati dešavanja u Americi, u kojoj je živeo duže od 20 godina, i kaže da o kraju epidemije još ne priča niko.

„Njujork je prošao vrhunac epidemije, a sada je najkritičnija situacija u Čikagu, Mičigenu, Alabami, najugroženije su Luizijana i Nju Džersi. Džordžija se s druge strane polako otvara i popušta mere i Florida se postepeno otvara, ali uz preporučenu distancu. Njujork se još ne otvara, što je i normalno budući da je četvrtina umrlih odatle“, kaže Milanović.

Više pročitajte u novom broju Ekspresa koji je od danas na kioscima.

Ekspres209

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve