“NEKA SE KITI ČIME HOĆE” Amfilohije: Oduzećemo Orden Svetog Save ministru odbrane Crne Gore

“NEKA SE KITI ČIME HOĆE” Amfilohije: Oduzećemo Orden Svetog Save ministru odbrane Crne Gore

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC


Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije izjavio je sinoć u Pljevljima, gde je predvodio litiju zbog Zakona o slobodi veroispovesti da će Sinod Srpske pravoslavne crkve oduzeti orden Svetog Save ministru odbrane Predragu Boškoviću, kojim ga je odlikovao za doprinos koji je dao u izgradnji hrama Svetog Đorđija u Pljevljima.

Bošković je u vreme izgradnje bio predsednik Odbora pljevaljskog Rudnika uglja, i sa te je pozicije pomagao hrama u Pljevljima.

Povezane vesti – Litije nisu politika: Kolika je istinska moć SPC

“Ja pred vama izjavljujem, a to će morati i Sinod, da se oduzima orden Svetog Save Boškoviću pa neka se kiti čim hoće. Ne može se kititi ordenom Svetog Save, pljujući na Svetog Savu i na svetinje i terajući vojnike da oni moraju da se ponašaju po njegovim nekim zapovestima”, rekao je Amfilohije, prenose Vijesti.

Bošković oštro kritikuje litije koje se održavaju. On je pre dva dana rekao da je Zakon o slobodi veroispovesti iskorišćen da se protiv Crne Gore povede krstaški rat. Protestne litije, kako je rekao, nemaju nikakve veze sa zakonom, već je, smatra on, namera da se Crna Gora predstavi kao srpska država, kojoj bi se poništila nezavisnost izglasana na referendumu 2006.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar