Vesti
07.09.2019. 11:59
Tanjug

"NEKE ISTINE SU BOLNE" Hodžaj: Još 10 zemalja može da povuče priznanje nezavisnosti Kosova

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Zamenik premijera privremenih prištinskih institucija i potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Enver Hodžaj izijavio je da ima pouzdane informacije da bi još 10 zemalja moglo da povuče priznanje kosovske nezavisnosti.

"Postoji 13 zemalja koje su povukle priznanje. Jednom moramo shvatiti karakter našeg državljanstva. Da smo članica UN, priznanje bi bilo univerzalno. U ovoj situaciji, kada zemlja prizna Kosovo, moraju se uspostaviti diplomatski odnosi. Postoje neke istine koje su bolne ", rekao je Hodžaj sinoć za KTV televiziju.

Napomenuvši da postoje informacije da bi još 10 zemalja moglo da povuče priznanje, on je naglasio da je reč o "ozbiljnim" i "pouzdanim" informacijama iz diplomatskih izvora.

Povezane vesti - Haradinaj: Kosovo treba da bude član Interpola

Hodžaj je rekao da je Prištini potrebna spoljna politika koja ima operativni plan i strateško razmišljanje, kako bi uspela da spreči kampanju povlačenja priznanja kosovke nezavisnosti, prenosi portal Koha.

On je dodao da Priština mora da koordinira sa partnerima kako bi obnovila priznanja nezavisnosti i kako bi se uticalo na Srbiju da zaustavi kampanju povlačenja priznanja nezavisnostti tzv. Kosova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
13.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve