Vesti
19.12.2019. 18:28
Tanjug

NEKI NOVI LJUDI? DS osnovao Građanski demokratski klub

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Demokratska stranka formirala je Građanski demokratski klub, u kojem namerava da okupi ugledne intelektualce, čiji znatan broj su ljudi inače bliski demokratama.

U saopštenju se navodi da će se u okviru Kluba "raspravljati o važnim političkim i društvenim temama, programskim dokumentima i iznositi kritički osvrti, ali i kreativni predlozi za rešavanje problema".

Predsednik DS Zoran Lutovac je, kako se navodi, naglasio da političke stranke ne smeju biti samodovoljni zatvoreni krugovi.

"Osnivanje Građanskog demokratskog kluba jedna je od stepenica na putu vraćanja izgubljenog poverenja, premošćavanja jaza između političara i građana, ali i podsticaj kvalitetnoj unutarstranačkoj debati pogledom spolja", kazao je Lutovac.

Na prvom sastanku Kluba, održanom sinoć u prostorijama Gradskog odbora DS na Terazijama, raspravljalo se o uslovima za slobodne i poštene izbore, posredovanju Evropskog parlamenta, dometima tog posredovanja i kampanji bojkota, kaže se u saopštenju.

Među članovima Kluba su, pored ostalih, Dragor Hiber, Vesna Rakić Vodinelić, Čedomir Čupić, Vida Petrović Škero, Milojko Arsić, Marijana Pajvančić, Jelisaveta Vasilić, Žarko Trebješanin, Zoran Ivošević, Vida Ognjenović i Vesna Pešić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve