“NEMA SUKOBA INTERESA” ACAS: Otac Nebojše Stefanovića nije zaposlen u GIM-u

“NEMA SUKOBA INTERESA” ACAS: Otac Nebojše Stefanovića nije zaposlen u GIM-u

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk


Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, nije ni vlasnik ni zakonski zastupnik, niti zaposlen po bilo kom osnovu u privrednom društvu GIM, kao i da nije bio angažovan u tom preduzeću na bilo koji način od njegovog osnivanja.

Nakon izvršene provere, zaključeno je i da kupovina naoružanja “Krušika” od strane privrednog društva GIM ne predstavlja sukob interesa ministra Nebojše Stefanovića, da ne može da utiče na nepristrasno i nezavisno vršenje javne funkcije ministra, te da ne postoji odnos zavisnosti koji funkcioner mora da izbegava pri vršenju javne funkcije, navodi se u saopštenju.

Agencija je, kako se navodi, izvršila prethodnu proveru ispunjenosti uslova za pokretanje postupka zbog povrede odredaba Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Pročitajte još: Istraživanje – Koja stranka ulazi u Skupštinu?

Ustanovljeno je i da Branko Stefanović nije bio osiguranik privrednog društva GIM, navodi se u saopštenju.

U postupku provere Agencija je pribavila informacije od privrednog društva GIM d.o.o. Beograd, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, Registra pravnih lica koja se bave prometom oružja, delova za oružje i municije, Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, kao i Agencije za privredne registre.

“Imajući u vidu da je utvrđeno da ne postoji odnos zavisnosti, koji bi ministar Nebojša Stefanović, kao funkcioner, trebalo da izbegava pri vršenju javne funkcije, Agencija nije istraživala niti je analizirala formiranje cena naoružanja na tržištu”, piše u saopštenju.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Mučenik

    Шта ли хоће “Дојче Веле” што су наши, па макар Бранко Стефановић продавао наоружање неким друштвима по Азији и Европи. Они су учинили услугу нашој војној индустрији. Да није оружје извезено, па макар и по нижој цени, да је остало непродато шта би ми у земљи радили с њим, поубијали би се. Да није узбуњивач Обрадовић био, шпијун, како га назвао неки Вулин, не би имали шта да причамо о Крушику. Овде је изгледа афера када неко изнесе незаконите радње, а наношење губитке Крушику и трпање пара у џеповима виђенијих није афера, већ криминал. Треба очекивати да неко из врха поднесе тужилаштву пријаву против (још)”доктора” Небојше Стефановића, како би утврдили истину, а чију?

+ Ostavite komentar