“NEMA USLOVA ZA FER IZBORE” Ðilas: Vučić u aktivnoj političkoj kampanji osam godina

“NEMA USLOVA ZA FER IZBORE” Ðilas: Vučić u aktivnoj političkoj kampanji osam godina

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb


Predsednik Stranke slobode i pravde i jedan od lidera SzS Dragan Ðilas istakao je u autorskom tekstu na portalu Euroaktiv da je demokratiju u Srbiji preuzeo i uništio Vučić, tokom osam godina vlasti.

Kako je naveo u autorskom tekstu, kao odgovoru na tekst predsednika Aleksandra Vučića, Srbija je u tom periodu postala zarobljena država, jer su pravosuđe, policija, mediji, tužilaštvo, pod potpunom kontrolom SNS, te da je svako kritičko mišljenje, kako tvrdi, posebno opozicionih političara i aktivista, “nemilosrdno ugašeno”, a da tabloidi “koje lično uređuje Vučić” diskredituju svakoga ko kritikuje vlast.

On tvrdi da je jasno da u Srbiji nema uslova za slobodne i fer izbore i da građani žive u potpunom medijskom mraku i manipulacijama, te da je na televizijama sa nacionalnim frekvencijama moguće videti samo Vučića, dok nijedan opozicioni lider nije gostovao na tim televizijama poslednje četiri godine.

Govoreći o smanjenju izbornog cenzusa sa pet na tri odsto, Ðilas ocenjuje da je to urađeno kako bi “lažnim opozicionim stranakama” koje, kako kaže, Vučić kontroliše, bilo omogućeno da glume opoziciju.

Ðilas ocenjuje da parlamentarni izbori u aprilu već sada nemaju legitimitet, jer će ih bojkotovati opozicija oko SzS, zbog, prema njegovom tumačenju, povrede zakona, pravila i procedura.

Građani podržavaju bojkot, tvrdi Ðilas za briselski portal, zato što, kako kaže, poštuju evropske i demokratske vrednosti koje su “odavno nestale u Srbiji”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar