Vesti
19.09.2022. 16:53
Beta

LSV

Nenad Čanak se povlači...

Nenad Čanak
Izvor: EPA / KOCA SULEJMANOVIC

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak najavio je povlačenje sa čela LSV, te dodao da se na predstojećem kongresu LSV, na kojem će biti biran njen lider, neće kandidovati.

Čanak je za agenciji Beta rekao da je odluku doneo jer želi da omogući da se LSV razvija "nesmetano, a ne pod teretom netrpeljivosti kojoj je on lično izložen već decenijama, kako od vlasti tako i od velikog dela opozicije.

Dodao je da je u pitanju "nužna smena generacija", jer je on političar iz devedesetih godina 20. veka, a "vremena su se promenila".

Najavio je da će stranački kongres na kome će se birati novi predsednik stranke biti zakazan za novembar te da se on neće kandidovati.

Prema njegovim rečima, stranka ima "bar petoro" ljudi koji mogu da ga naslede na predsedničkoj funkciji i koji su u stanju da obavljaju tu funkciju.

"U mom konkretnom slučaju to ne znači da se povlačim iz politike. Ne pada mi na pamet. Biću znatno neuvijeniji u medijskim nastupima, videćete", kazao je Čanak.
 

Dodao je da je ponosan na činjenicu da je LSV autentična stranka, koja svoje stavove nije menjala od osnivanja do danas.

"Ta autentičnost na koju smo ponosni dovela nas je u poziciju da nas takozvana opozicija, patriotska i ko zna kakva, optužuje da smo Vučićevi, a vlast nas doživljava kao opasnog protivnika upravo zbog toga što postavljamo pitanja na koja ona nema odgovor", rekao je Čanak.
 

Prethodo je u emisiji HRT-a rekao i da se neće kandidovati zato što, kako je objasnio, niz poteza, koje stranka treba da povuče, su već sad bili izblokirani njime lično, prenela je danas LSV na svom sajtu.

Istakao je i da je za 32 godine, koliko je u politici, za svaku vladu bio izdajnik, uključujući i DOS.

Naveo je i da od svoje politike ne odstupa, iako ima sve manje glasova.

Rekao je i da će ostati član stranke i da će, kakako je kazao, biti tamo gde ga budu izabrali, "ali će predsednik biti neko drugi".

Čanak je predsednik LSV od osnivanja, 1990.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve