Vesti
07.08.2023. 10:03
R.E./RTS

Oduzeta vozila

Šta je rezultat nenajavljene kontrole taksista na Aerodromu "Nikola Tesla"

Aerodrom Nikola Tesla
Izvor: Ekspres

Policija i Komunalna milicija nenajavljeno su proveravali taksiste kod Aerodroma "Nikola Tesla".

Prekontrolisano je više stotina taksista. Protiv četiri osobe je napisana odgovarajuća prekršajna i krivična prijava. Oduzeta su dva vozila pod sumnjom da je njima počinjeno krivično delo.

Kod jedne osobe pronađeni nož i suzavac.

Na aerodromu važi poseban režim rada taksista, pa je policija od njih tražila na uvid dozvolu za prevoz sa aerodroma, kao i vaučer za prevoz putnika.

Provera taksista je rezultat rada zajedničke radne grupe za suzbijanje "divljih" taksista, koju su u aprilu formirali Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Od početka rada radne grupe, taksi prevoz na aerodromu je uređen kontrolnim sistemom, rampama, kao i posebnim prilazom za taksi vozila", ističe MUP u saopštenju.
 

Vršilac dužnosti pomoćnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Ivan Divac rekao je da od formiranja radne grupe se sprovode konstantne akcije na aerodromu.

"Pored toga vrše se i pojedinačne kontrole kao što je ova večeras kada je organizovan punkt. Ono što svi znamo je da je određena grupa taksista zarađivala velike količine novca i oni neće tako lako odustati i to govori podatak da i tri meseca nakon formiranja radne grupe postoje grupe koje misle da mogu da rade mimo propisa i pravila", kaže Divac, prenosi RTS.

Prema njegovim rečima, poruka svima je da država neće odustati, akcije će biti nastavljene i neće biti krađe putnika koji dolete u Srbiju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve