Netanjahu zahvalio Vučiću za premeštanje ambasade

Netanjahu zahvalio Vučiću za premeštanje ambasade

EPA-EFE/ATEF SAFADI / POOL


Izraelski premijer Benjamin Netanjahu zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na odluci “da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela” i prebaci ambasadu Srbjie u taj grad.

On je u saoštenju pozdravio odluku Sbije da bude prva evropska država koja je pristala da premesti ambasadu u Izrael i dodao da se nastavljaju napori da se i ostale evropske zemlje ubede da to učine.

Povezane vesti – PRIŠTINSKA “GAZETA”: Izrael priznaje Kosovo odmah posle potpisivanja u Beloj kući

“Zahvaljujem mom prijatelju Aleksandru Vučiću na odluci da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela i premesti tamo ambasadu”, rekao je Netanjahu nakon što je objavljeno da je u Beloj kući potpisan sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine u okviru kojeg je dogovoreno da Srbije premesti ambasadu u Jerusalim i da tzv Kosovo i Izrael uspostave diplomatske odnose.

EPA-EFE/ABIR SULTAN / POOL

EPA-EFE/ABIR SULTAN / POOL

Izraelski premijer je zahvalio i američkom predsedniku Donaldu Trampu na “doprinosu ovom dostignuću”.

Netanjahu je rekao da je nakon ragovora proteklih dana u kojima su učestvovali izraelsko Ministarstvo spoljih poslova, Nacionalni savet za bezbednost i druge insitutcije, odlučeno da Izrael uspostavi diplomatske odnose sa tzv Kosovom, prenosi Tajms of Izrael.

Portal navodi da je ovaj potez deo napora Trampove administracije da unapredi međunarodni položaj Izraela, nedugo nakon što je uspela da posreduje u postizanju istorijskog sporazuma o normalizaciji odnosa između te države i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar