“NEVEŠT POKUŠAJ” Ambasada Ukrajine: Priča o srpskoj municiji režirana

“NEVEŠT POKUŠAJ” Ambasada Ukrajine: Priča o srpskoj municiji režirana

Shutterstock


Ukrajinska ambasada saopštila je da je vest o navodnoj prodaji municije, Srbije Ukrajini, režirana provokacija.

Pisanje svetskih i srpskih medija o tome da je Srbija navodno prodavala Ukrajini municiju za ‘ubijanje Rusa na Donbasu, je režirana provokacija i nevešt pokušaj da se diskredituju vlasti Srbije i Ukrajine, saopšteno je danas iz ukrajinske ambasade.

“Smatramo pomenute publikacije režiranom provokacijom i neveštim pokušajem da se diskredituju vlasti Srbije i Ukrajine”, navedeno je u saopštenju Ambasade Ukrajine u Beogradu.

Povezane vesti – “SRBIJA JE URADILA SVE PO ZAKONU”: Vučić pokazao ceo dokument u vezi sa izvozom oružja

Iz ukrajinske ambasade kažu da je u pravu ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, koji je rekao da čak i kada bi Srbija prodala oružje Ukrajini, to ne bi bilo nezakonito, jer ne postoji nijedna međunarodna zabrana na snabdevanje svih vrsta oružja i municije Ukrajini od strane bilo koje države u svetu.

U saopštenju se navodi i to “da Kremlj već skoro šest godina tvrdi da ruske vojske na teritoriji Ukrajine nema”, ali da ” ceo svet dobro zna da se Ukrajina brani od regularne vojske Rusije i ruskih plaćenika”, kojih, navode, ima oko 40. 000 koji raspolažu ogromnom količinom oružja, napravljenog i korišćenog isključivo u Rusiji.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar