NEVREME OŠTETILO PUTEVE I ZASADE: Najkritičnije u Beogradu, Banatu, Čačku…

NEVREME OŠTETILO PUTEVE I ZASADE: Najkritičnije u Beogradu, Banatu, Čačku…

FOTO TANJUG/ BILJANA RADEKA SEPAROVIC


Veliko nevreme sa jakom kišom pogodilo je juče popodne Srbiju. Najkritičnije je bilo u Beogradu, ali i južnom Banatu, Gornjem Milanovcu, Kragujevcu i Čačaku, a grad izazvao štetu u Ivanjici, Kovinu i Alibunaru, navodi RTS.

Jaka kiša pogodila je sinoć i Kragujevac i napravila velike probleme, uglavnom u obodnim delovima grada.

FOTO TANJUG/ BILJANA RADEKA SEPAROVIC

FOTO TANJUG/ BILJANA RADEKA SEPAROVIC

Poplavljene su i ulice u nižim predelima Kragujevca, ali je nastala šteta, efikasnim radom svih službi, dobrim delom, već sanirana. Niko od građana nije bio ugrožen.

Vanredna situacija

Nevreme je zahvatilo i deo teritorije Grada Čačka, pa je proglašena vanredna situacija. Grad je naneo velike štete voćnjacima i plastenicima. Najviše su pogođena gornjomilanovačka sela.

Načelnik gradskog štaba za vanredne situacije Bratislav Zečević rekao je za Jutarnji dnevnik RTS da je oštećena i putna infrastruktura u seoskim područjima, a ispod dva mosta je došlo do zagušenja zbog izlivanja reka.

Službe će danas nastaviti razgušivanje rečnih korita i kanala pored puteva jer postoje domaćinstva koja su potpuno odsečena od sveta. Grad je padao u ivanjičkom kraju gde su oštećeni zasadi maline i kupine.

Grad veličine teniske loptice

U južnom Banatu padao je grad veličine teniske loptice. U protekla 24 časa u Radarskom centru Samoš imali su pune ruke posla.

Šef centra Dragan Jovanović rekao je za RTS da je juče ispaljeno ukupno 113 raketa. Međutim, uprkos tome, grad je napravio štetu na zasadima i objektima. U opštini Kovin ima šteta na području od 100 hektara gde su zasađeni kukuruz, ječam i suncokret.

Zbog krupnijeg grada koji je padao u opštini Alibunar ima oštećenja na objektima i vozilima.

Marić: Iz poplavljenih objekata spaseno 12 osoba

Zbog posledica obilnih kišnih padavina, koje su zahvatile teritoriju grada Beograda, pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su 37 puta i iz poplavljenih objekata spaseno je ukupno 12 osoba, saopštio je sinocjh načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Najvećih problema bilo je na teritoriji opštine Palilula, tačnije u naseljima Borča, Ovča, Krnjača i Kotež, gde su i dalje na terenu pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, naveo je Marić.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

U naselju Borča iz poplavljenih kuća spaseno je 7 osoba. Vatrogasci-spasioci su iz Ulice Drinske divizije evakuisali pet ljudi, a dve starije osobe su spasene iz domaćinstva u Obrovačkoj ulici, dodao je on, saopštio je MUP. Marić je rekao da je sinoć u Beogradu angažovano 90 vatrogasaca-spasilaca sa 23 vozila, a aktiviran je i tim za ispumpavanje vode sa pumpama velikom kapaciteta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar