Vesti
21.07.2023. 23:00
R. E.

Vetar i grmljavina

Nevreme u Beogradu slabije nego pre dva dana

1
Izvor: ATAIMAGES / A.M.

Nakon što je nešto posle 19 časova nevreme zahvatilo Srbiju, prvo delove Vojvodine, oluja praćena jakim vetrom i grmljavinom, stigla je i do Beograda.

U glavnom gradu Srbije bilo je nekoliko intenzivnih pljuskova s grmljavinom i duvao je jak vetar, ali se posle sat vremena nevreme stišalo.

Jaki naleti vetra lomili su grane, ali je nevreme u poređenju sa onim u sredu bilo manjeg intenziteta u Beogradu, jer nije prijavljena veća materijalna šteta.

Na ulicama nije bilo vidljivih posledica olujnog vetra, kao što je bio slučaj dva dana ranije.

Na Aerodromu "Nikola Tesla" je posle 20 sati stupila na snagu zabrana snabdevanja aviona gorivom, u skladu sa odredbama Zakona o vazdušnom saobraćaju i propisanoj bezbednosnoj proceduri.

Prema tom protokolu letovi nastavljaju da saobraćaju redovno čim prestane zabrana, a prioritete pri snabdevanju gorivom prave avio-kompanije.

Nevreme je u Srbiju stiglo iz Hrvatske, čije je delove u popodnevnim časovima pogodila jaka oluja.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se tokom noći očekuje jako grmljavinsko nevreme na jugu Banata, u Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu uslovljavajući veoma intenzivne pljuskove, jaku grmljavinu, jak i olujni vetar, koji će ponegde dostizati i udare orkanske jačine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nevreme opet napravilo probleme u Hrvatskoj
1

Pala dizalica u Rijeci

21.07.2023. 19:26

Nevreme opet napravilo probleme u Hrvatskoj

Jako grmljavinsko nevreme zahvatilo je oko 16 časova područje Istre i Kvarnera, a zatim i Zagreb, vetar je srušio mnoga stabla i grane, a jedna osoba povređena je u Novigradu, objavile su nadležne službe.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve