Vesti
31.05.2023. 19:40
Beta

Sindikat prosvetara

"Vlada nije dala garancije za ispunjenje zahteva"

učionica, škola
Izvor: Shutterstock

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije saopštio je da na sastanku od predstavnika Vlade nije dobio garancije za ispunjenje zahteva za uvođenje mogućnosti suspenzije učenika i strožih kazni za napade na zaposlene u školama i u vezi sa školom.

Iz sindikata su naveli da pozdravljaju početak dijaloga i da su spremni da nastave "s konstruktivnim pristupom rešavanju problema u prosveti", ali očekuju "konkretizaciju usmenih obećanja i brže delovanje nadležnih u administraciji".

"Uprkos konstruktivnom duhu tokom sastanka i određenog stepena saglasnosti o zahtevima sindikata, predstavnici Vlade nisu pružili garancije da će zahtevi biti ispunjeni, niti nagovestili rokove u kojima će o tome biti konačno odlučeno", navodi se u saopštenju Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika.

Ocenili su da će do ispunjenja zahteva koji se tiču unapređenja bezbednosti u školama, doći "samo ako se nastavi sindikalno delovanje" i najavili da će u petak, 2. juna, ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici u Beogradu održati protest "Prosveta protiv nasilja".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve