Vesti
01.10.2019. 18:45
Tanjug

"NI REKTORKA NIJE SVETA KRAVA" Poslanici o rektorki Univerziteta u Beogradu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Poslanici SNS i SPS pitali su danas nadležne organe o blokadi rektorata od strane udruženja "1 od 5 miliona", kao i da li je na rektorku Univerziteta u Beogradu Ivanku Popović izvršen politički pritisak da, kako kažu, primeti posle 10 dana da su u tu zgradu ulazili članovi vladajuće koalicije, ali ne i opozicioni politički lideri.

Poslanik SNS Aleksandar Marković pitao je kojom metodologijom je Popović prepoznala članove vladajućih stranaka tokom blokade rektorata.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

"Da li joj je neko rekao da to mora da kaže? Možda je neko doveo u zabludu ili izvršio pritisak na nju? Ona je 10 dana nakon što joj studenti 1 od 5 miliona nisu dozvoljavali da uđe u kancelariju rekla da su iz vladajuće stranke upali u rektorat, a navodno nije videla Boška Obradovića, Mariniku Tepić i Zorana Lutovca koji nisu ni krili", rekao je Marković koji smatra da je svima jasno da je to bio politički protest i "tužna predstava" SzS i Dragana Ðilasa.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Akademsko ili političko pitanje?

Šef poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević upitao je da li je logično da "15 nazovi studenata" ne dozvoli rektorki da obavlja svoj posao, kao i da li je to akademsko ili političko pitanje. Milićević je istovremeno insistirao na državnoj reakciji, zog protesta dela opozicije ispred kuće zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Navodeći da deo opozicije stalno ukazuje na slobodu medija, Milićević je upitao da li je normalno da njihovi lideri prete glavnom i odgovornom uredniku jednih novina jer im se ne sviđa način na koji izveštava.

Mediji, kako kaže, imaju pravo da se bave uređivačkom politikom i moraju biti oslobođeni svakog pritiska.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Ni rektorka nije sveta krava"

Poslanik na listi SNS Marijan Rističević zatražio je odgovor od Ministarstva prosvete šta će preduzeti da se, kako kaže, vrati autonomija Univerzitetu, ukazujući nedavno na blokadu rektoraka od strane, kako kaže, "vremešnih studenata".

"Mislim da ni rektorka nije sveta krava. Ne znam da li je starija rektorka ili studenti koji su zauzeli rektorat. Dakle, šta ćete preduzeti da se povrati autonomija i da rektorat ne bude politički brlog organizacije 1 od 5 miliona", upitao je Rističević i naveo da je autonomija narušena jer su u zgradu dolazili politički lideri

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve