Vesti
20.07.2022. 10:24
Beta

Ministarstvo tvrdi

"Nije bilo restrikcija kada je bio kolaps, neće biti ni sada"

struja, sijalica, svetlo
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije saopštilo je da ne očekuje restrikcije električne energije u Srbiji, kao i da je iznenađeno plasiranjem informacija o tome u medijima.

"Restrikcija nije bilo ni kad je elektroenergetski sistem bio gotovo pred kolapsom zbog neodgovornosti i nerada bivšeg v. d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića i poslovodstva ovog preduzeća. Ne očekujemo da ih bude ni sada, s obzirom na to da kao država činimo sve da obezbedimo da na zimu bude dovoljno energije i energenata za potrebe domaćinstava i privrede", navodi se u saopštenju ministarstva.

Iz ministarstva su naveli da su iznenađeni plasiranjem tvrdnji u medijima "koje se zasnivaju na informacijama koje nisu potvrđene od strane nadležnih preduzeća i institucija".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta će krajem sledeće godine moći da se kupi za 40.000 dinara?
Hrana

Minimalna zarada

19.07.2022. 12:05

Šta će krajem sledeće godine moći da se kupi za 40.000 dinara?

Nezadovoljni najavljenim povećanjem minimalne zarade koja bi, prema predlogu predsednika Srbije, od 1. januara 2023. godine trebalo da bude 40.000 dinara, u jednom od dva reprezentativna sindikata kažu da se o samom iznosu minimalca neće oglašavati dok ne budu čuli zvanične predloge i poslodavaca i države.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve